Mirrors galery

hands-on science muzeum

  • - A tükröket általában arra használjuk, hogy önmagunkat a lehető legkissebb torzítással viszontláthassuk. Azonban arról sem feledkezhetünk, meg hogy a lakásokban és középületekben használatos tükrök sokkal több funkciót töltenek be, mint például a jól ismert esztétikai és tér-építészeti funkciókat.
  • - We use the mirrors for it generally, that ourselves the possible one legkissebb* let us be allowed to see it again with distortion. But from that direction may forget, that in the flats and mirrors which are used in public buildings fulfill much more functions, than for example the aesthetic one known well and space architecture functions.
    A tükrök formája lehet számos ma is ismert és használt technikai megoldás alapja és megvalósítási eszköze is, úgy, mint a Csodák Palotájában megtekinthető és kipróbálható Suttogó Tükrök
    Several todays may be the forms of the mirrors known and the basis of a used technical solution and his implementational device, in that manner, than in the palace of the miracles can be observed and whisperer who can be tried mirrors
    A parabolatükröknek különleges tulajdonságuk, hogy a fókuszpontjukban kibocsátott gömbhullámokból a tükör tengelyének irányában haladó síkhullámokat hoznak létre. Így az "adótükör" a beszélő hangját széles nyalábban a másik tükör felé irányítja. A hullámok útja természetesen meg is fordítható, vagyis a tengellyel párhuzamosan beeső hangot a vevőtükör a fókuszban egyesíti. A két tükör meggátolja, hogy a beszélgetők halk hangjának az energiája szétszóródjék a teremben. Az adó a kicsiny hangenergiát irányított nyalábban továbbítja, s azt a vevő egy pontban gyűjti össze. Ez az oka annak, hogy a suttogó beszédet a parabolatükröknél álló személyeken kívül még akkor sem érthetné meg senki, ha a két tükör között próbálna meg fülelni.

Fürdő

Sajnos csak én javítottan

Dekor tükör és lámpák

Mirror

Kép leírása

A fürdőszoba ékessége

Dupla mosdó feletti

Két személyes mosdó bal oldala

oxidokkal festett,égetett

Back to main